recepcija

Pohvala našega dela

Pohvala našega dela

V ZD Vrhnika prejmemo številne pohvale zaposlenih s strani naših pacientov. Vseh smo izredno veseli, nekatere nam sežejo res v srce in sporočilo ga. Tina Ponikvar je prav takšno. Objavljamo ga v celoti.

Spoštovani,

 ljudje ponavadi pišemo zaradi kritike in slabe izkušnje, redko se zgodi, da pišemo, ker bi radi nekoga pohvalili.
Sem Tina Ponikvar, živim v Borovnici, kjer smo pred dobrim letom dobili novega, našega dr. Srđana Mančića in njegovo medicinsko sestro Valerijo Nemgar.
Ne bom pisala, kakšno je bilo stanje pred njunim prihodom, ker bi bilo pisanje predolgo (žal zaradi več slabih kot dobrih izkušenj), lahko pa napišem moja opažanja sedaj.

Dr. Mančić in sestra Valerija sta človeka s srcem in dušo, z ogromno empatije. Sama delam v kadrovski službi, kjer se dnevno srečujem s pomanjkanjem kadra in zaradi tega trpijo delavci, ki so preobremenjeni in posledično prihaja do burnoutov in bolniških odsotnosti, ker ljudje enostavno ne zmorejo več opravljati delo dveh, treh ljudi. Strinjam se, da je težava s pomanjkanjem kadra na vseh področjih, vendar sem bila zdaj pa že parkrat priča, ko sem opazila, da imata doktor in sestra preveč dela že samo z administracijo.

Včeraj zjutraj sem imela prvič grozen napad žolčnih kamnov in samo srečo sem imela, ko sem dobila Valerijo na telefon, da mi je rekla, da naj takoj pridem v ordinacijo. Čez 10 minut sem prejela že infuzijo, da so mi grozne bolečine končno po 3 urah popustile. Dobila sem že napotnico za kirurga. Ne bom pisala, koliko telefonov je zazvonilo vmes, ko me je doktor pregledoval in mi je sestra urejala infuzijo, kako so pacienti spraševali, kdaj bodo prišli na vrsto, da so naročeni na uro… Ljudje žal danes ne premorejo več razumevanja in empatije kot včasih, hvala bogu, da jo doktor in sestra še premoreta. Vem, da je to njuna služba, samo ko vidiš njuno “letanje” in hitenje, se človek ustraši, da ju bomo zaradi tega morda kdaj izgubili, kar si pa res ne želimo, sploh zdaj, ko smo končno dobili tako dobrega zdravnika in sestro.

Gospa mag. Ana Remškar, na vas se obračam, ker želim, da izveste tudi od nas pacientov iz Borovnice, ki vam iz prve roke lahko povemo, kako izredno smo hvaležni za dr. Mančića in sestro Valerijo in prosim, da ju pohvalite tudi vi, njuna vodja. Še bolj bom pa vesela, če bosta dobila pomoč, kar bo še bolj pripomoglo k njunemu dobremu delu in tudi kot odgovor na moje pisanje.

Želim vam vse dobro, vam in celotni ekipi ZD Vrhnika.

S spoštovanjem,

Tina Ponikvar

Preskoči na vsebino