22.01.2021

Razpored množičnega testiranja s HAGT od 25.1. – 29.1.2021 – lokacija: Cankarjev dom Vrhnika (Tržaška c. 25)
– 25.1.: testiranja NI
– 26.1. – 29.1.2021: od 11.00 – 16.00

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) je namenjeno tistim, ki ste zdravi, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite ambulanto svojega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, za potrebe obveščanja o rezultatu testa pa bomo potrebovali tudi številko vašega mobilnega telefona.

Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite masko. O rezultatu testiranja boste obveščeni še isti dan z SMS.
Če bo test pozitiven, se nemudoma izolirajte in obvestite svojega izbranega zdravnika.

21.01.2021

Zdravstveni dom Vrhnika opravlja cepljenja proti Covid-19 v skladu s prioritetno listo in sprotnimi dobavami cepiva. S prvim odmerkom smo že cepili  skupino najstarejših občanov. Že prijavljene bomo tekoče obveščali o terminu cepljenja in za to ne potrebujete dodatno skrbeti.

Zainteresirani in še neprijavljeni se čimprej prijavite v zdravstvenem domu  na elektronski naslov: cepljenje.covid@zd-vrhnika.si ali po telefonu vsak dan od 9.00 – 17h –  01 810 66 16 ali osebno na recepciji ZD.  V prijavi navedite: priimek in ime, rojstni datum, mobilno številko in podatek o izbranem zdravniku.

Tisti, ki imate izbranega osebnega zdravnika izven ZD, se za cepljenje prijavite pri svojem zdravniku.

20.01.2021

Obveščamo vas, da bomo od 6.1.2021 dalje začeli zbirati prijave za cepljenje proti COVID-19. Prijave so namenjen tistim pacientom, ki imajo osebnega zdravnika v ZD Vrhnika.

Več si lahko preberete tule: https://zd-vrhnika.si/wp-content/uploads/2021/01/Prijava-cepljenje-COVID-verzija-1.1..pdf

Spoštovani obiskovalci ZD Vrhnika!

Zaradi situacije, povezane s koronavirusom Covid-19, veljajo v Zdravstvenem domu Vrhnika nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih.

V ZD lahko vstopajo pacienti, ki so naročeni, imajo nujna stanja in uporabniki laboratorija. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona. Vstopate lahko največ 15 minut pred naročenim terminom, da ne bo preveč oseb v prostorih ZD.

Če zbolite z nahodom, prehladnimi znaki, vročino, kašljem, drisko, izgubite vonj ali okus, se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte z ambulanto izbranega zdravnika po telefonu. Izjema so edinole nujna stanja, kjer je ogroženo življenje. Tudi v tem primeru pa je najbolje, če nas lahko o težavi najprej obvestite po telefonu, da lahko uredimo primeren prostor in opremo za pregled.

Vstop v zdravstveni dom poteka preko triažne točke na enem mestu (vhod pri urgentni ambulanti). Prosimo vas, da ob vstopu izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (o simptomih, povezanih z boleznijo Covid-19). Vprašalnik si lahko tudi natisnete na tej povezavi in je dobrodošlo, da ga izpolnite pred prihodom v zdravstveni dom (isti dan).

Če boste na katero od vprašanj odgovorili z »da«, se bo receptorka posvetovala z zdravnikom glede tega, kje in kako vas bomo pregledali.

Če prihajate v laboratorij, se predvsem zjutraj ob odprtju zdravstvenega doma lahko pojavi večja gneča. Če lahko odložite prihod v laboratorij na osmo ali pol deveto uro, priporočamo nekoliko kasnejši prihod.

Pred vstopom in izpolnjevanjem vprašalnika je obvezno razkuževanje rok. Prav tako je v prostorih Zdravstvenega doma obvezno nositi masko, ki pokriva usta IN NOS. Obvezno je tudi vzdrževanje varne razdalje vsaj 1,5m. Prosimo, da sledite navodilom, ki so predstavljena tukaj.

Upamo, da bomo s skupnimi močmi uspešno in brez škode za zdravje prebrodili trenutne razmere tudi ob slabšanju epidemiološke situacije.

Želimo vam veliko zdravja.