Odprto CEPLJENJE proti COVID-19 za nenaročene osebe od 29.11. – 3.12.2021

Obveščamo vas, da  v ZD  Vrhnika v Cepilnem centru (vhod ZD pri urgenci) poteka cepljenje proti Covid-19 za nenaročene osebe nad 12 let. Cepimo s cepivom Comirnaty proizvajalca Pfizer.

V kolikor se želite cepiti s tretjim odmerkom se lahko udeležite  cepljenja na odprtih terminih za nenaročene osebe ali nas za termin pokličite v Cepilni center. Za cepljenje s tretjim odmerkom se ne prijavljate preko aplikacije Zvem.

Za osebe, ki so se cepile z mRNA cepivom (Moderna, Pfizer) se s tretjim poživitvenim odmerkom, lahko cepijo v kolikor je od osnovnega cepljenja minilo  6 mesecev. Osebe, ki so se cepile z vektorskimi cepivi (Janssen, AstraZeneca) se lahko s poživitvenim odmerkom cepijo po 2 mesecih od osnovnega cepljenja.

Za poživitveni odmerek se uporablja cepivo mRNA in sicer Comirnaty (Pfizer).

 

Ponedeljek, 29.11.2021

Torek, 30.11.2021 Sreda, 1.12.2021 Četrtek, 2.12.2021

Petek, 3.12.2021

8:30  – 13:30

Pfizer

8:30 – 13:30

Pfizer

8:30 – 13:30

Pfizer

12:00 – 18:00

Pfizer

Samo naročene osebe
13.30 – 14:00 AstraZeneca

Cepili bomo po vrstnem redu prihoda.

S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico in kartonček o opravljenem cepljenju.

V kolikor želite v ZD Vrhnika pridobiti digitalno EU potrdilo o cepljenju, ga lahko prevzamete na zgornjem vhodu v zdravstveni dom (stara recepcija) od ponedeljka do petka od 6.30 – 12.00.

Z vse informacije o cepljenju smo vam na voljo na tel. št. 01/810 66 16 od ponedeljka do petka od 7:00 -1 4:00 ali po elektronski pošti: cepljenje.covid@zd-vrhnika.si .

Lepo vabljeni.

ZA VSTOP V ZDRAVSTVENI DOM VRHNIKA JE POTREBNO IZPOLNJEVATI POGOJ PCT. IZJEME, KO POGOJA PCT NI POTREBNO IZPOLNJEVATI:

Vstop v zdravstveni dom je možen le s kirurško masko ali masko FFP2

Spoštovani obiskovalci ZD Vrhnika!

Zaradi situacije, povezane s koronavirusom Covid-19, veljajo v Zdravstvenem domu Vrhnika nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih.

V ZD lahko vstopajo pacienti, ki so naročeni, imajo nujna stanja in uporabniki laboratorija. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona. Vstopate lahko največ 15 minut pred naročenim terminom, da ne bo preveč oseb v prostorih ZD.

Če zbolite z nahodom, prehladnimi znaki, vročino, kašljem, drisko, izgubite vonj ali okus, se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte z ambulanto izbranega zdravnika po telefonu. Izjema so edinole nujna stanja, kjer je ogroženo življenje. Tudi v tem primeru pa je najbolje, če nas lahko o težavi najprej obvestite po telefonu, da lahko uredimo primeren prostor in opremo za pregled.

Vstop v zdravstveni dom poteka preko triažne točke na enem mestu (vhod pri urgentni ambulanti). Prosimo vas, da ob vstopu izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (o simptomih, povezanih z boleznijo Covid-19). Vprašalnik si lahko tudi natisnete na tej povezavi in je dobrodošlo, da ga izpolnite pred prihodom v zdravstveni dom (isti dan).

Če boste na katero od vprašanj odgovorili z »da«, se bo receptorka posvetovala z zdravnikom glede tega, kje in kako vas bomo pregledali.

Če prihajate v laboratorij, se predvsem zjutraj ob odprtju zdravstvenega doma lahko pojavi večja gneča. Če lahko odložite prihod v laboratorij na osmo ali pol deveto uro, priporočamo nekoliko kasnejši prihod.

Pred vstopom in izpolnjevanjem vprašalnika je obvezno razkuževanje rok. Prav tako je v prostorih Zdravstvenega doma obvezno nositi masko, ki pokriva usta IN NOS. Obvezno je tudi vzdrževanje varne razdalje vsaj 1,5m. Prosimo, da sledite navodilom, ki so predstavljena tukaj.

Upamo, da bomo s skupnimi močmi uspešno in brez škode za zdravje prebrodili trenutne razmere tudi ob slabšanju epidemiološke situacije.

Želimo vam veliko zdravja.