OBVESTILO O TESTIRANJU S HITRIMI ANTIGENSKIMI IN PCR TESTI

Obveščamo vas, da množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi za COVID-19 poteka v ŠTIRNOVI HIŠI za ZD Vrhnika (Krožna pot 4): od ponedeljka do petka: od 6.30 – 11.00.

Vse, ki boste na množičnem hitrem testiranju v našem ZD pozitivni, vas bomo mi naročili na odvzem brisa za PCR na vstopno točko na Metelkovi ulici v Ljubljani in vas o terminu obvestili.

Vsi, ki ste se samotestirali in ste pozitivni, se morate obvezno naročiti za PCR na vstopni točki na Metelkovi ulici v Ljubljani na telefonske številke:  031-619-359, 031-619-255 ali 031-619-291.

Za pozitivne samotestirane  učence in dijake se PCR testiranje izvaja v Stožicah (garaža) v Ljubljani ob ponedeljkih, sredah in petkih med 12. in 14. uro od 19.11.2021 dalje. Najava ni potrebna.

Samotestirani morajo ob odvzemu brisa  za PCR predložiti dokazilo o pozitivnem testu  – primerno zaščiteno testno ploščico, (lahko pokažejo še fotografijo), ali izpolnjen evidenčni list zaposlenega.

Na odvzem brisa za PCR prinesite osebno in zdravstveno izkaznico.

Osebe s simptomi Covid se ob delovnih dneh (od ponedeljka do petka) obrnejo na ambulanto svojega izbranega zdravnika. Ob sobotah, nedeljah in praznikih pa se v primeru blagih simptomov kar direktno naročijo za PCR test na vstopni točki na Metelkovi ulici v Lj. preko telefonskih številk  031-619-359, 031-619-255 ali 031-619-291.
V primeru, da je  vaše zdravstveno stanje slabo in je potreben pregled, pokličite 112.

ZA VSTOP V ZDRAVSTVENI DOM VRHNIKA JE POTREBNO IZPOLNJEVATI POGOJ PCT. IZJEME, KO POGOJA PCT NI POTREBNO IZPOLNJEVATI:

Vstop v zdravstveni dom je možen le s kirurško masko ali masko FFP2

Spoštovani obiskovalci ZD Vrhnika!

Zaradi situacije, povezane s koronavirusom Covid-19, veljajo v Zdravstvenem domu Vrhnika nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih.

V ZD lahko vstopajo pacienti, ki so naročeni, imajo nujna stanja in uporabniki laboratorija. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona. Vstopate lahko največ 15 minut pred naročenim terminom, da ne bo preveč oseb v prostorih ZD.

Če zbolite z nahodom, prehladnimi znaki, vročino, kašljem, drisko, izgubite vonj ali okus, se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte z ambulanto izbranega zdravnika po telefonu. Izjema so edinole nujna stanja, kjer je ogroženo življenje. Tudi v tem primeru pa je najbolje, če nas lahko o težavi najprej obvestite po telefonu, da lahko uredimo primeren prostor in opremo za pregled.

Vstop v zdravstveni dom poteka preko triažne točke na enem mestu (vhod pri urgentni ambulanti). Prosimo vas, da ob vstopu izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (o simptomih, povezanih z boleznijo Covid-19). Vprašalnik si lahko tudi natisnete na tej povezavi in je dobrodošlo, da ga izpolnite pred prihodom v zdravstveni dom (isti dan).

Če boste na katero od vprašanj odgovorili z »da«, se bo receptorka posvetovala z zdravnikom glede tega, kje in kako vas bomo pregledali.

Če prihajate v laboratorij, se predvsem zjutraj ob odprtju zdravstvenega doma lahko pojavi večja gneča. Če lahko odložite prihod v laboratorij na osmo ali pol deveto uro, priporočamo nekoliko kasnejši prihod.

Pred vstopom in izpolnjevanjem vprašalnika je obvezno razkuževanje rok. Prav tako je v prostorih Zdravstvenega doma obvezno nositi masko, ki pokriva usta IN NOS. Obvezno je tudi vzdrževanje varne razdalje vsaj 1,5m. Prosimo, da sledite navodilom, ki so predstavljena tukaj.

Upamo, da bomo s skupnimi močmi uspešno in brez škode za zdravje prebrodili trenutne razmere tudi ob slabšanju epidemiološke situacije.

Želimo vam veliko zdravja.