OBVESTILO – HITRO TESTIRANJE in IZDAJANJE POTRDIL O REZULTATU TESTA

Spoštovane občanke in občani!

V ZD Vrhnika se v času epidemije trudimo po najboljših močeh, da vam zagotavljamo neprekinjeno storitev hitrega antigenskega testiranja na SARS_CoV_2 ter cepljenje proti omenjenemu virusu.

Odkar v naši državi poteka cepljenje, smo v cepilnem centru ZD Vrhnika opravili več kot 8400 cepljenj (od tega je 5.210 oseb prejelo 1. dozo cepiva proti  bolezni Covid-19, 3.272 pa 2. dozi cepiva proti Covid-19). Poleg cepljenja naš ZD organizira tudi hitro antigensko testiranje za SARS_CoV_2, na katero je od 1. januarja 2021 do 30. aprila 2021 prišlo več kot 18.000 ljudi.

Kljub našim prizadevanjem so obremenitve postale prevelike. Zato bo potrdila o hitrih antigenskih testih od danes, dne 12.5.2021, možno pridobiti le med 12. in 14. uro, v modrem zabojniku pred ZD Vrhnika. Potrdila bodo od sedaj naprej plačljiva. Za potrdilo bo potrebno odšteti 10 €, možno je le gotovinsko plačilo.

Seveda pa obstaja možnost, da si potrdilo zastonj natisnete sami, preko spletnega portala Ministrstva za zdravje zVem. Za lažjo uporabo le-tega prilagamo krajša navodila: https://zd-vrhnika.si/wp-content/uploads/2021/05/Navodilo-registracija-zVEM.pdf

Spoštovani obiskovalci ZD Vrhnika!

Zaradi situacije, povezane s koronavirusom Covid-19, veljajo v Zdravstvenem domu Vrhnika nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih.

V ZD lahko vstopajo pacienti, ki so naročeni, imajo nujna stanja in uporabniki laboratorija. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona. Vstopate lahko največ 15 minut pred naročenim terminom, da ne bo preveč oseb v prostorih ZD.

Če zbolite z nahodom, prehladnimi znaki, vročino, kašljem, drisko, izgubite vonj ali okus, se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte z ambulanto izbranega zdravnika po telefonu. Izjema so edinole nujna stanja, kjer je ogroženo življenje. Tudi v tem primeru pa je najbolje, če nas lahko o težavi najprej obvestite po telefonu, da lahko uredimo primeren prostor in opremo za pregled.

Vstop v zdravstveni dom poteka preko triažne točke na enem mestu (vhod pri urgentni ambulanti). Prosimo vas, da ob vstopu izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (o simptomih, povezanih z boleznijo Covid-19). Vprašalnik si lahko tudi natisnete na tej povezavi in je dobrodošlo, da ga izpolnite pred prihodom v zdravstveni dom (isti dan).

Če boste na katero od vprašanj odgovorili z »da«, se bo receptorka posvetovala z zdravnikom glede tega, kje in kako vas bomo pregledali.

Če prihajate v laboratorij, se predvsem zjutraj ob odprtju zdravstvenega doma lahko pojavi večja gneča. Če lahko odložite prihod v laboratorij na osmo ali pol deveto uro, priporočamo nekoliko kasnejši prihod.

Pred vstopom in izpolnjevanjem vprašalnika je obvezno razkuževanje rok. Prav tako je v prostorih Zdravstvenega doma obvezno nositi masko, ki pokriva usta IN NOS. Obvezno je tudi vzdrževanje varne razdalje vsaj 1,5m. Prosimo, da sledite navodilom, ki so predstavljena tukaj.

Upamo, da bomo s skupnimi močmi uspešno in brez škode za zdravje prebrodili trenutne razmere tudi ob slabšanju epidemiološke situacije.

Želimo vam veliko zdravja.