OBVESTILO – CEPLJENJE PROTI COVID-19

V skladu z novo Nacionalno strategija cepljenja proti Covid-19 vas naprošamo, da vsi, ki še niste oddali prijave, in ste starejši od 18 let,  in je vaš osebni izbrani zdravnik v ZD Vrhnika, vas pozivamo, da se lahko prijavite preko :

  • najbolj priporočamo naročanje preko spletne strani: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje
  • elektronskega naslova: cepljenje.covid@zd-vrhnika.si
  • telefonsko številko: 01 810 66 16 (vsak ponedeljek od 9.00 do 14.00)
  • izpolnite obrazec na recepciji zdravstvenega doma.

Za tiste osebe, ki imate izbranega osebnega zdravnika koncesionarja, vas naprošamo, da se prijavite pri njih. Koncesionarji nam tedensko pošiljajo prijave za cepljenje.

Za prijavo potrebujemo naslednje podatke:
– priimek in ime,
– datum rojstva,
– ZZZS številko (9-mestna številka, ki se začne z 0, nahaja se kartici zdravstvenega zavarovanja),
– številko mobilnega telefona,
– izbrani osebni zdravnik,
– ali ste preboleli COVID-19 (če je odgovor DA, še datum okužbe).

Več informacij o izvedbi cepljenja proti COVID-19 v ZD Vrhnika si lahko preberete tule: https://zd-vrhnika.si/wp-content/uploads/2021/04/obvestilo-cepljenje-covid-spletna-stran-1.4.2021.pdf

Spoštovani obiskovalci ZD Vrhnika!

Zaradi situacije, povezane s koronavirusom Covid-19, veljajo v Zdravstvenem domu Vrhnika nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih.

V ZD lahko vstopajo pacienti, ki so naročeni, imajo nujna stanja in uporabniki laboratorija. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona. Vstopate lahko največ 15 minut pred naročenim terminom, da ne bo preveč oseb v prostorih ZD.

Če zbolite z nahodom, prehladnimi znaki, vročino, kašljem, drisko, izgubite vonj ali okus, se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte z ambulanto izbranega zdravnika po telefonu. Izjema so edinole nujna stanja, kjer je ogroženo življenje. Tudi v tem primeru pa je najbolje, če nas lahko o težavi najprej obvestite po telefonu, da lahko uredimo primeren prostor in opremo za pregled.

Vstop v zdravstveni dom poteka preko triažne točke na enem mestu (vhod pri urgentni ambulanti). Prosimo vas, da ob vstopu izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (o simptomih, povezanih z boleznijo Covid-19). Vprašalnik si lahko tudi natisnete na tej povezavi in je dobrodošlo, da ga izpolnite pred prihodom v zdravstveni dom (isti dan).

Če boste na katero od vprašanj odgovorili z »da«, se bo receptorka posvetovala z zdravnikom glede tega, kje in kako vas bomo pregledali.

Če prihajate v laboratorij, se predvsem zjutraj ob odprtju zdravstvenega doma lahko pojavi večja gneča. Če lahko odložite prihod v laboratorij na osmo ali pol deveto uro, priporočamo nekoliko kasnejši prihod.

Pred vstopom in izpolnjevanjem vprašalnika je obvezno razkuževanje rok. Prav tako je v prostorih Zdravstvenega doma obvezno nositi masko, ki pokriva usta IN NOS. Obvezno je tudi vzdrževanje varne razdalje vsaj 1,5m. Prosimo, da sledite navodilom, ki so predstavljena tukaj.

Upamo, da bomo s skupnimi močmi uspešno in brez škode za zdravje prebrodili trenutne razmere tudi ob slabšanju epidemiološke situacije.

Želimo vam veliko zdravja.