recepcija

7. tradicionalno izobraževanje gasilcev-bolničarjev

Gasilska zveza Vrhnika in Služba nujne medicinske pomoči (NMP) Zdravstvenega doma Vrhnika sta v soboto 18. 5. 2024 organizirala že 7. tradicionalno izobraževanje gasilcev-bolničarjev. Dogodek je gostila občina Log – Dragomer.

Izobraževanja se je udeležilo 11 ekip gasilcev-bolničarjev iz 10 prostovoljnih gasilskih društev in ena ekipa civilne zaščite. Skupno je sodelovalo več kot 60 oseb, vključno z gasilci, člani NMP Vrhnika in statisti. Na izobraževanju so bile pripravljene tri točke z realističnimi scenariji, kjer so gasilci-bolničarji izvajali gasilsko intervencijo in prvo pomoč. Na prvi točki so vadili reševanje družine s članom na invalidskem vozičku iz gorečega kombija, na drugi naleteli na poškodovanega kolesarja s sumom na uporabo prepovedanih drug. Na tretji lokaciji so ustavili krvavitev in oživljali mesarja.

ZD Vrhnika in službi NMP je v velikem interesu, da so gasilci-bolničarji kar se da dobro usposobljeni, saj se velikokrat znajdejo skupaj z našo ekipo NMP na intervencijah in tam štejeta znanje in tudi izkušnje. Za gasilce-bolničarje, ki opravijo obsežno izobraževanje iz prve pomoči je zelo pomembno, da ohranjajo svoje znanje na takšnih srečanjih. Tako imajo prilžnost preizkusiti svoje spretnosti na izjemno realistično pripravljenih scenarijih, na terenu, a vseeno v varnem okolju pod budnim očesom mentorjev. Le-ti jim po koncu prikaza reševanja podajo tudi povratno informacijo, kaj so naredili dobro in kje so možnosti za izboljšave.

Dogodek je plod odličnega sodelovanja ZD Vrhnika, predvsem ekipe NMP, in Gasilske zveze Vrhnika. Je plod naporov, ki so jih posamezniki vložili zato, da znamo in zmoremo sodelovati.

Preskoči na vsebino